O nás
Recepty našich dědečků a babiček nalezené na půdě ve starém zaprášeném kufru.
Kdo může říct, jak nápoje či jídla podle těchto receptů chutnaly?
Ovocné víno připravované s xxxxx vědomosti o výrobě vína
Jsme obyčejní.
Nejsme velcí výrobci, nemáme továrnu ani velkokapacitní halu, nemáme autopark, nemůžeme se pochlubit ani hektarovými sady a pozemky a nemůžeme se pochlubit ani vynikajícím hospodářským výsledkem s oslnivým ziskem. Máme však cíl. Máme ruce a píli, snad selský rozum a zatím máme i sílu vytvořit z darů přírody lahodný, chuťově vyvážený produkt, který přinese našemu okolí (tedy lidem, kteří vyzkoušejí naše víno) požitek – radost – humor – dobrou náladu – a určitě prospěje pozitivně svým obsahem na tělesnou schránku každého, kdo si tento mok dopřeje. Náš cíl je prostý: aby ten, kdo ochutná, se vrátil a chtěl ochutnat víc.
Na světě je nepřeberné množství literatury, knih a článků o ovocných vínech, internet se hemží těmi nejjasnějšími, nejověřenějšími, nejosvědčenějšími a nejlepšími recepturami na výrobu ovocných vín. Je svatá pravda, že ovocné víno si může udělat každý, kdo má nějaké zahradní přebytky. Není k tomu zapotřebí ani drahé a složité zařízení.
Ale naší snahou není dokázat, že zahrádkář Pepa z Jílového u Brandejsa nebo Maruška z Dolní Horní má horší víno než my, na to nemáme patřičně tvrdé lokty. Chtěli bychom časem sdílet své poznatky z výroby s ostatními malovýrobci či zahrádkáři. Jejich nápady můžeme zahrnout do svých receptur a postupně své receptury otevřít celému světu. Receptura je totiž jen jedna strana mince. Ta druhá, práce a mnohahodinové usilí, může totiž lehce skončit bolehlavem nebo octem. A tato strana se nedá moc korunou vyvážit, protože kdyby ano, víno které ochutnáte, by bylo nesrovnatelně dražší. Člověka to musí totiž bavit a o tom to je.
Vstupte tedy do KRÁLOVSTVÍ OVOCNÝCH VÍN, KTERÉMU JSME DALI JMÉNO PANKOVO .
O NÁS
Recepty našich dědečků a babiček nalezené na půdě ve starém zaprášeném kufru.
Kdo může říct, jak nápoje či jídla podle těchto receptů chutnaly?
Nejsme velcí výrobci, nemáme továrnu ani velkokapacitní halu, nemáme autopark, nemůžeme se pochlubit ani hektarovými sady a pozemky a nemůžeme se pochlubit ani vynikajícím hospodářským výsledkem s oslnivým ziskem. Máme však cíl. Máme ruce a píli, snad selský rozum a zatím máme i sílu vytvořit z darů přírody lahodný, chuťově vyvážený produkt, který přinese našemu okolí (tedy lidem, kteří vyzkoušejí naše víno) požitek – radost – humor – dobrou náladu – a určitě prospěje pozitivně svým obsahem na tělesnou schránku každého, kdo si tento mok dopřeje. Náš cíl je prostý: aby ten, kdo ochutná, se vrátil a chtěl ochutnat víc. Na světě je nepřeberné množství literatury, knih a článků o ovocných vínech, internet se hemží těmi nejjasnějšími, nejověřenějšími, nejosvědčenějšími a nejlepšími recepturami na výrobu ovocných vín. Je svatá pravda, že ovocné víno si může udělat každý, kdo má nějaké zahradní přebytky. Není k tomu zapotřebí ani drahé a složité zařízení.
Ale naší snahou není dokázat, že zahrádkář Pepa z Jílového u Brandejsa nebo Maruška z Dolní Horní má horší víno než my, na to nemáme patřičně tvrdé lokty. Chtěli bychom časem sdílet své poznatky z výroby s ostatními malovýrobci či zahrádkáři. Jejich nápady můžeme zahrnout do svých receptur a postupně své receptury otevřít celému světu. Receptura je totiž jen jedna strana mince. Ta druhá, práce a mnohahodinové usilí, může totiž lehce skončit bolehlavem nebo octem. A tato strana se nedá moc korunou vyvážit, protože kdyby ano, víno které ochutnáte, by bylo nesrovnatelně dražší. Člověka to musí totiž bavit a o tom to je.
Vstupte tedy do KRÁLOVSTVÍ OVOCNÝCH VÍN, KTERÉMU JSME DALI JMÉNO PANKOVO.